Markt van Brugge

03-07-2024
Markt van Brugge
Markt van Brugge

Markt Brugge: Alles wat je moet weten voor je bezoek

De Grote Markt in Brugge is een must als je Brugge bezoekt. Gelegen in het hart van de Oude Stad, is de Grote Markt het bruisende centrum van activiteit en cultuur. Hier komen geschiedenis, architectuur, gastronomie en lokale flair samen om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden.

Geschiedenis van de Markt in Brugge

De Brugse Grote Markt heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw. Oorspronkelijk diende het als marktplaats voor kooplieden uit de regio en groeide het uit tot het sociale en economische centrum van de stad. De eerste houten hallen voor kooplieden verschenen rond 1220 aan de zuidkant en werden na een brand in 1280 vervangen door een stenen gebouw. Aan de oostkant werd in de 13e eeuw de Waterhalle gebouwd als opslagplaats voor goederen uit Damme.

Op de markt werden grote evenementen, steekspelen en toernooien gehouden, evenals executies, die een grote menigte trokken.

Tussen 1807 en 1810 heette het plein "Place Napoléon", daarna "Grote Markt", later afgekort tot "Markt".

Wat te doen op de Markt in Brugge

Geniet van de prachtige architectuur en geschiedenis

Vandaag wordt de Grote Markt gedomineerd door prachtige voorbeelden van middeleeuwse architectuur, zoals het imposante Belfort, het statige Provinciehuis of de prachtige Waterhal.

Een bezoek aan Brugge met een privégids laat je de stad nog beter ontdekken. Je krijgt meer info over de prachtige gebouwen op de Grote Markt en wat de 2 mensen in het standbeeld in het midden van het plein betekenen voor Brugge.

Snuffelen op de traditionele markt

Elke woensdagochtend heerst er een bruisende energie rond de Grote Markt. Elke woensdagochtend is er een traditionele markt met verse streekproducten. Het is niet alleen een moment om in te slaan en Brugse lekkernijen te proeven, maar het is een culturele ervaring met een gastvrije sfeer.

Ervaar een levendige sfeer

Het hele jaar door zijn er verschillende evenementen en festivals op de Brugse Markt. Van muzikale optredens en ambachtelijke markten tot historische optochten en kerstmarkten, er is altijd wel iets te beleven op dit levendige plein.

In de zomer kun je genieten van openluchtconcerten en straattheater, terwijl de winter een magische sfeer brengt met kerstverlichting en kraampjes die glühwein en warme chocolademelk serveren.

Hoe bereik je de Grote Markt?

De Markt van Brugge is gemakkelijk te voet bereikbaar vanuit verschillende delen van de stad. Voor degenen die met het openbaar vervoer komen, ligt het treinstation van Brugge op slechts een korte loopafstand.

Bezoek Brugge met een deskundige gids

Brugge bezoeken met een ervaren gids kan je ervaring verrijken en je helpen het meeste uit je verblijf te halen. Boek een privétour door Brugge en ontdek alle bezienswaardigheden zoals de Markt met het Belfort en andere verborgen juweeltjes.