Wat te zien in Brugge op één dag

03-07-2024
Belfort op de Markt van Brugge
Belfort op de Markt van Brugge

Brugge, een betoverende stad in Vlaanderen, is perfect voor een dagtrip. Met zijn middeleeuwse straten, prachtige grachten en historische gebouwen voelt het als een reis terug in de tijd. Of je nu van geschiedenis, kunst of lekker eten houdt, Brugge biedt voor elk wat wils. In dit artikel leiden we je langs de must-see plekken en activiteiten die je in één dag kunt doen. Ontdek de hoogtepunten van Brugge en maak je daguitstap onvergetelijk.

Als je weinig tijd hebt, moet je je dag zo compact mogelijk houden. Ons advies is om op zijn minst een rondleiding te doen voor het beste resultaat.

Wil je de perfecte Brugge dagtrip plannen? Lees hieronder verder voor een beetje inspiratie

Doe een wandeling van de Markt naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk

Begin je wandeling op de Markt, het centrale plein van Brugge, en geniet van de levendige sfeer en prachtige gebouwen met het iconische Belfort van Brugge. Loop door de pittoreske zijstraatjes en binnen enkele minuten bereik je de Onze-Lieve-Vrouwekerk, bekend om haar prachtige architectuur en Michelangelo's beeld van Madonna met kind.

Deze route geeft je een goede indruk van de charme en geschiedenis van Brugge.

Bezoek de Basiliek van het Heilig Bloed

Bezoek de Basiliek van het Heilig Bloed, gelegen aan de Burg, een van de oudste pleinen van Brugge. Deze bijzondere kerk herbergt een relikwie dat het bloed van Jezus Christus zou bevatten. Bewonder de prachtige gotische en romaanse architectuur, de sierlijke gebrandschilderde ramen en het indrukwekkende interieur. Het is een serene plek die zowel historisch als spiritueel een diepe indruk maakt.

Bezoek de Onze-Lieve-Vrouwekerk

De op één na hoogste bakstenen kerk ter wereld staat in Brugge. En deze is zeker de moeite waard om van binnen te bekijken.

Dit gotische meesterwerk dateert uit de 13e eeuw en herbergt talrijke kunstschatten, waaronder Michelangelo's beroemde marmeren Madonna met kind. Het interieur van de kerk biedt een adembenemende mix van architecturale pracht en religieuze kunst en neemt elke bezoeker mee op een reis door de geschiedenis en kunst van middeleeuws Europa.

Breng minstens 15 minuten door op de Grote Markt om een overzicht te krijgen van het erfgoed

De Grote Markt in Brugge is een plek vol geschiedenis en cultuur. Breng minstens 15 minuten door op dit plein om het rijke erfgoed te ontdekken. Het plein wordt omringd door historische gebouwen zoals het Belfort en oude gildehuizen. Deze architectuur vertelt het verhaal van het verleden van Brugge, van middeleeuwse handel tot moderne toeristen. Wandel rond, bewonder de gebouwen en proef de sfeer van dit kloppende hart van de stad. De gezellige cafés en restaurants maken het plaatje compleet.


Beklim de Belforttoren

Het beklimmen van de Belforttoren in Brugge is een onvergetelijke ervaring die een prachtig uitzicht biedt over de historische stad. Deze middeleeuwse klokkentoren, gelegen op de Grote Markt, is een icoon van Brugge .... De klim omvat 366 treden, maar de inspanning wordt beloond met een adembenemend panoramisch uitzicht

Met een privérondleiding van drie uur krijg je meteen het overzicht dat je nodig hebt in alle comfort. In de namiddag heb je dan alle tijd om in detail te treden. Voor een overzicht van onze rondleidingen klik je op de knop hieronder: